TOP termékek

Házhozszállítás

A leadott rendelések várhatóan kedden és pénteken kerülnek kézbesítésre!

+36704080666 | info.quebeck@gmail.com   ***A képek csak illusztrációk***

Quebeck BLOG

KUTYA MELEGBEN – Öt dolog, amit NEM FELEDHETSZ!

Tóth Krisztián Márk
Tóth Krisztián Márk
2021.06.21 13:24
KUTYA MELEGBEN – Öt dolog, amit NEM FELEDHETSZ!

A napokban iszonyatos forróság tombol hazánkban, és a neheze még csak ezután következik. Tudjuk, sokan és sokszor leírták már, mire kell ilyenkor figyelni, számtalanszor megtettük ezt mi magunk is. Sajnos mégsem múlik úgy el kánikulai időszak anélkül, hogy ne legyenek neki négylábú áldozatok…

Ezért prevenciós jelleggel ismét nekiugrunk, és NYOMATÉKOSAN felhívjuk a figyelmet arra az ÖT dologra, amelyet egyetlen kutyás sem vehet félvárról!

Árnyékos hely

Lakásban tartott kutyánál viszonylag egyszerű dolgunk van, hiszen nyilvánvaló, hogy fedett helyen nincs akkora forróság, nem tűz oda a nap, ahol a szőrös barátunk mozog. Udvari ebeknél már más a leányzó fekvése, náluk nagyon oda kell figyelni, hogy mindig álljon rendelkezésre olyan árnyékos hely, ahová a nap minden szakában el tudnak bújni. De mi magunk arra szeretnénk kérni minden kutyatulajdonost, hogy a legforróbb nyári napokon tegyetek kivételt, és engedjétek be napközben az állatot az előszobába!

Hűtés otthon, használj matracot

Aki még ennél is többet szeretne tenni a kedvencéért, annak könnyű dolga van, hiszen ha van otthon légkondi, akkor csak be kell kapcsolni, de ha nincs, akkor is létezik jó megoldás a kutyusnak: ez pedig a matrac! Ezek az eszközök a beléjük töltött zselés anyag által, az állat testhőjét felhasználva képesek arra, hogy elektromosság és/vagy hideg folyadék használata/betöltése nélkül 8-10 fokkal alacsonyabb hőérzetet biztosítsanak. Használjuk bátran!

 

Reggeli, ebéd, vacsi… Sétaidő

Kedvenceink az étkezésben is nagyon hasonlítanak ránk, így nagy forróságban nem igazán van étvágyuk - de egy kis odafigyeléssel sokat segíthetünk a komfortérzetükön! Igyekezzünk őket korán reggel, vagy az esti órákban etetni, ez sokat dob majd a közérzetükön. Ugyanez érvényes a sétákra is, erre a pár napra/hétre igyekezzünk úgy átszervezni a rutint, hogy jó gazdaként eleget tudjunk tenni a hőségriadó okozta helyzetnek.

Megfelelő hidratálás

Közvetlenül az utóbbival tehetjük a legtöbbet azért, hogy ne száradjon ki bundás barátunk. A már említett óvintézkedések mellett mindig ügyeljünk rá, hogy legyen előttük friss víz, valamint arra is, hogy ha esetleg a forróságból esnek be a lakásba, akkor ne vedeljék túl magukat. Ha van vízpart a közelben, akkor igyekezzünk a kedvükben járni, fürdessük őket gyakran, de mindenképp tartsuk észben: ahogy az embernél, úgy a kutyáknál sem opció a felhevült testtel történő pancsolás! A legmelegebb nyári órákban sokat segíthet, ha olyan kiegészítőkkel segítjük őket, amelyek biztosítják a gyorsabb felüdülést és regenerálódást. Erre van is egy remek TIPPÜNK, ITT és ITT!

Kutya az autóban…

A legdurvább kánikulai napokban igyekezzünk nem kitenni ennek a terhelésnek az ebünket, de ha mégis utazni kell, akkor figyeljünk oda arra, hogy megfelelő szellőzés legyen az autóban, valamint ne vigyük túlzásba a légkondicionálást sem. Ha pedig meg kell állnunk valahol, és a kutyát nem tudjuk magunkkal vinni, akkor azt csak percekre tegyük! Ilyenkor is figyeljünk arra, hogy árnyékos helyre parkoljunk, legyen szellőzése az utastérnek, valamint tudjon mit inni a blöki. Ha pedig a szomorú magyar klasszikussal találkozunk valamelyik nagyáruház parkolójában (tűző napon felhúzott ablakkal bezárt kutya/gyerek), ne legyünk restek ablakot törni. Ez vészhelyzet, amelyben a rendőr nekünk fog igazat adni!