TOP termékek

Házhozszállítás

A leadott rendelések várhatóan kedden és pénteken kerülnek kézbesítésre!

Quebeck BLOG

Az öt legszebb kutya - SZERINTÜNK!

Tóth Krisztián Márk
Tóth Krisztián Márk
2021.04.11 18:31
Az öt legszebb kutya - SZERINTÜNK!

Nem vitaindítónak szánjuk (bár valószínűleg az lesz belőle), de ilyen cikk eddig még nem íródott. A szépség mindenkinél más, és sokszor bizony hajlamosak vagyunk összekeverni a cukisággal: mi a fenséges, termetes, bundás hármas összességével értékeltünk. És „természetesen” egy esetben nálunk is magunk felé hajlott az a bizonyos kéz… :)

1.Kaukázusi juhászkutya

Megjelenése talán az összes négylábú közül a leginkább tekintélyt parancsoló. A medveölő mivolta csak városi legenda, de valóban az egyik legjobb őrző-védő, aki hasznossága mellett szívet melengetően gyönyörű: vastag szőrzet, nemes idomok, szikla kiállás. Fenséges egy jószág ő, akinek gazdájaként úgy érezhetjük, hogy nem is kutyát, hanem sokkal inkább oroszlánt tartunk.

 

2.Németjuhász-kaukázusi keverék

Még mindig hallani időnként azt a címkézést, hogy korcs - miért is? Sokszor jóval okosabbak fajtiszta rokonaiknál, egészségesebbek, tovább élnek, és nem ritkán még szebbek is! A németjuhász kaukázusi keverék pedig egy olyan „mix”, amely a két fajta külső-belső pozitívumait ötvözi egymással, a végeredmény pedig minden tekintetben magáért beszél. Kollégánk kutyája pontosan ilyen fajta. Hát nem gyönyörű?

 

 

3.Alaszkai malamut

A havasi kutya. Minden ízében extrém kiállású, egy munkára termett valódi harcos, akinek a közelében megfagy a levegő. Ugyanakkor bébiszitterként is elsőrangú, és viccesen szólva a kicsiknek van is mit kitépni a gyönyörű bundájából. Erős váll, kicsi háromszögű fül, és mélybarna mandulaszemek jellemzik őt a legjobban, és adnak karaktert a gyönyörű pofijának. Nagyon szerencsés ember, aki egy ilyen szépséget tarthat.

 

4.Moszkvai őrkutya

Robosztus megjelenése leginkább a bernáthegyire hajaz, azonban dúsabb szőrzetével és pofájának aprócska „szeplőivel” sokkal jobban eladja magát. Kemény kiállása magasztossá teszi őt, nem is beszélve a természetéről, ami a hiedelmekkel kapcsolatban abszolút családbarát! Mit ér a külcsín, ha hiányzik a belbecs? Nála mindkettő adott, így itt a helye a listánkon!

 

5.Akita

A világ legszebb farkú kutyája! Ez az állat emellett is számos olyan személyiségjegyet hordoz magán, amelyek tovább emelik a méltóságát. Megjelenése összetéveszthetetlen, még a fajkutyák között is az egyik legtisztább vérvonalú eb. Jelleme, akaratossága és hűsége legendás, tehát hasonló felfogású gazdát kíván meg maga mellé. Egy biztos, az Akita olyan, mint a legszebb ékszer: mindenhol feltűnést kelt!