TOP termékek

Házhozszállítás

A leadott rendelések várhatóan kedden és pénteken kerülnek kézbesítésre!

+36704080666 | info.quebeck@gmail.com   ***A képek csak illusztrációk***

BLOG

Egy követendő példa: Dr. REX

Tóth Krisztián Márk
Tóth Krisztián Márk
2021.10.16 11:10
Egy követendő példa: Dr. REX

Varga Károly gyermekorvos egy igazi úttörő a pályán: az óbudai doktor már hét esztendeje kutyájával együtt rendel, és teszi ezt komoly elismeréssel, valamint eredményekkel!

A szakember eleinte sok negatív fennhangot kapott, legfőképpen olyan tipikus ostobaságokat, hogy egy egészségügyi intézményben semmiféle keresnivalója egy kutyának… Nos, hogy mennyire van, azt nagyon jól mutatja Varga doktor munkássága. Szerencsére manapság mára már a „beszűkült elemek” sem tudnak ebbe a tevékenységbe belekötni, hiszen Rex, a nyolcesztendős németjuhász már kollégája lett az orvosnak. Az eb vizsgázott terápiás kutya lett, és rengeteg munka és felkészülés után személysegítő minősítést kapott, immáron teljes jogú résztvevője a gyermekrendelőnek. Varga úr elmondása szerint kollégája „summa cumme laude” végezte a sulit, és most már teljesértékű egészségügyi dolgozóként segíti az ő munkáját. A gazdi szerint az eredmények kézenfekvők, az elmúlt években pedig bebizonyosodott, hogy Rex jelenléte nagyon jó hatással van a kis betegekre, és esetlegesen kellemetlen, vagy kisgyermekek számára ijesztő vizsgálatokat is könnyebb a kutya hatására elvégezni. A szülők is nyugodtabban viselik a tortúrát, de a jótékony hatást saját magán is tapasztalja:

„Sok évvel korábban depressziós lettem, akkor a kollégák arra bíztattak, hogy szerezzek be magam mellé egy kutyust. Mindig is szerettem Rex felügyelő kalandjait, így biztos voltam benne, hogyha egyszer erre adom a fejem, akkor bizonyosan németjuhászom lesz. Így is történt, és az azóta eltelt nyolc esztendőben én magam is annyit kaptam Rextől, hogy már nem tudnám nélküle elképzelni az életem. Mindenhová együtt megyünk, legyen az munka, vagy éppen utazás.” – meséli a doktor. ezelőtt komoly lelki problémáim voltak, akkor javasolták, hogy vegyek magam mellé kutyát. Mivel mindig is imádtam a Rex felügyelőt, az első perctől fogva biztos voltam benne, hogy ha nekem kutyám lesz, akkor csak és kizárólag német juhász lehet. 8 éve van mellettem, nem tudnám már nélküle elképzelni az életem, mindenhova velem jön, legyen szó utazásról, vagy épp munkáról.”

Varga Károly elmondása szerint a kutyát még számos fronton be lehet vetni az egészségért folytatott harcban, többek között látás és mozgássérültek terápiájára, pánikbetegek kezelésére, valamint depresszív tünetek ellen is sikeres a gyógy kutya! Támogatnánk, hogy legyen kötelező minden rendelőben…