TOP termékek

Házhozszállítás

A leadott rendelések várhatóan kedden és pénteken kerülnek kézbesítésre!

+36704080666 | info.quebeck@gmail.com   ***A képek csak illusztrációk***

Quebeck BLOG

Két lábon sétáló (futó!!) kutyus Amerika új sztárja

Tóth Krisztián Márk
Tóth Krisztián Márk
2021.04.19 13:36
Két lábon sétáló (futó!!) kutyus Amerika új sztárja

Dexter nagyon különleges és aranyos eb, de sajnos nem önszántából hagyta el a „négylábú” megnevezést. Az ok egy baleset, mely felett győzni tudott az élni akarás.

Vannak olyan ebek, akiknek megtanítják ezt a képességet, és vannak olyanok, akiket az élet kényszerít rá… Főhősünk az utóbbi kasztba tartozik, hiszen a különleges képességet önmagától sajátította el, miután egy autó átment a mellső lábain. A végtagok a baleset után teljesen lebénultak, majd a jobb mellsőt amputálták is, az ekkor még csupán egy éves ebnek pedig mindent újra kellett tanulnia.

Hetekig közvetlen életveszélyben volt, műtétek tömkelege várt rá, de Dexter nem adta fel. Gazdája elmondása alapján mindennél erősebben dolgozott benne az élni akarás, így sok-sok kezelés és hosszú terápia után már az éltető testmozgásról sem kell lemondania. Ez esetében nem csupán sétát, hanem kocogást is jelent, ami a videót nézve szinte hihetetlen!

 

 

Dexter hatalmas traumája a maga nemében egy állatorvosi csoda is, főleg a baleset óta eltelt időkben mutatott kedélyállapota. A kutyára az optimista egy erőtlen kifejezés lenne, hiszen az őt kezelő orvosok szerint sosem fordult feléjük félelemmel, ellenkezőleg, boldog volt, hogy sokan veszik körül. A felépülését segítő orvos Dr. Franklin arra is rámutatott, hogy mekkora akaraterővel felvértezve ez a kiskutya, és hogy magától képes volt szó szerint talpra állni, ami a hosszú orvosi praxisa alatt teljesen egyedülálló eset. A doki azt is hozzátette: „Ránézel Dexterre, és elfelejted minden bajod és problémád. Ő egy hihetetlenül kedves jószág, aki nap, mint nap leckét ad nekünk bátorságból, és a pozitív felfogás fontosságáról!”

Mindig nagy feltűnést kelt, amikor a gazdi megjelenik az utcán kétlábon sétáló barátjával, mi emberek pedig példát vehetünk a kutyus töretlen hitéről és elszántságáról!