TOP termékek

Házhozszállítás

A leadott rendelések várhatóan kedden és pénteken kerülnek kézbesítésre!

+36704080666 | info.quebeck@gmail.com   ***A képek csak illusztrációk***

Quebeck BLOG

Netflix – NINCS reménytelen kutya!

Tóth Krisztián Márk
Tóth Krisztián Márk
2021.09.26 17:44
Netflix – NINCS reménytelen kutya!

Mi magunk is előszeretettel fogyasztjuk egy-egy nehéz nap utáni a Netflix tartalmait, azonban ezzel a sorozattal eddig valamiért még nem találkoztunk. Mivel gyanítjuk, hogy az esetünk nem egyedi, így minden kedves kutyás társunknak szeretettel ajánljuk figyelmébe a NINCS reménytelen kutya hatrészes sorozatot.

A film alapvetően hat hátrányos helyzetből induló kutya terápiáját mutatja be, és hat olyan eb történetébe enged bepillantást, akikről már jószerivel mindenki lemondott.

A cselekmény középpontjában egy amerikai kutyatréner, Jas Leverette áll, akinek specialitása abban rejlik, hogy a különböző okok miatt elvadult állatokat tudatos, bármelyikünk által elsajátítható módszerekkel „hoz vissza”, és tesz kísérletet a teljes szocializációjukra. Leverette a Cali K9 kutyakiképzője, aki a sorozat epizódjaiban házhoz megy, hogy haladéktalanul megkezdje a tűzoltást az olyan helyzetekben, ahol minden és mindenki más kudarcot vallott. Hogy a nevelés során milyen lényeges szempont is a türelem, az eltökéltség, a kutyába vetett hit, na meg a következetesség, azt mindennél jobban adja vissza a filmvásznon a „NINCS reménytelen kutya”!

Egy komoly üzenetet is hordoz ez a mozi: Ez a kompromisszum készség, mely során nekünk is akarnunk kell, nekünk is tanulnunk kell a kutyától, nemcsak fordítva. Szó sincs itt semmiféle természetfeletti képességről, vagy Cesar Millan féle „suttogásról”, épp ellenkezőleg. Mindenki számára követhető módon mutatja be a tréner a módszerét, mely során nemcsak a négylábúaknak, de a gazdáknak is megtanítja, hogy ki a főnök. A határozott jellemből áradó szeretetnek pedig komoly eredményei vannak, és az is nagy tanulság, hogyan alkalmazzuk például a jutalomfalatokat.

Az állatot tanítja, a gazdát építi, közben szórakoztat, és egy kicsit a lelkünk mélyére is néz: biztos mindent jól csináltam a házikedvencem nevelésében?